Святковий вертеп "Щедрий вечір"

2022-01-13

Різдвяні свята в Україні – це улюблені свята, які чекають і люблять через святково прикрашену ялинку, можливості поколядувати, щедрувати, засівати.

Різдво – це дуже красиве і радісне свято, яке з нетерпінням чекають дорослі і діти. Його святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє.

За тиждень після Різдва, напередодні Нового Року (за старим стилем), - українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем - це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались і тепер маємо Щедрий Вечір, або свято Меланки, який припадає на вечір 13 січня.

За давнім звичаєм цього дня дівчата починали ворожити.

Серед нашого народу існує поетичне повір'я, що новорічна ніч для віруючих людей «розкриває небо і вони можуть просити у святих все, що їм заманеться».

Тому саме сьогодні, 13 січня, незабутнє, веселе, колоритне свято відбулося в нашому дитячому садку! Чарівними і мелодійними співами з хороводами у нашому садочку почалося святкування «Щедрого вечора» . Під час свята лунали мелодійні колядки, веселі щедрувальні пісні, діти із захопленням колядували, щедрували, засівали, виконували запальні тематичні таночки під жартівливі українські мелодії, грали в ігри . Усі учасники поринули в чарівну і незабутню атмосферу святкування Різдвяних свят!

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi