Змінене меню

2022-01-04

/Files/images/3.jpg

Забезпечення повноцінного харчування дітей дошкільного віку – актуальна сучасна проблема. Основним фактором, що зумовлює здоров’я людини у дорослому віці є харчування перших років життя. Держава весь час працює над удосконаленням харчування дітей в закладах освіти. Наприкінці минулого року державою було розроблено нове вдосконалене, відкориговане меню з урахування вікових норм та сучасних потреб дитячого організму.

Здорове харчування є одним з визначальних факторів розумового розвитку, фізичної активності та хорошої успішності дітей дошкільного віку. Правильне харчування підвищує опір організму до інфекційних захворювань та інших несприятливих факторів навколишнього середовища. Одним з основних завдань дошкільного закладу при організації освітнього процесу є збереження здоров'я та формування звички до здорового способу життя та правильного харчування удошкільників.

З 1 січня 2022 року в нашому закладі набуває чинності змінене Примірне чотиритижневе сезонне меню, затверджене Міністерством охорони здоров’я України. В новому меню з’явилося багато нових корисних страв. Значно збільшилась кількість овочів та фруктів.


Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi